Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

> КАЗАНЛЪК

ЗАПАЛВАНЕ НА СВЕТЛИНИТЕ НА КОЛЕДНАТА ЕЛХАНа осми декември (сряда) след 17:30 ч. на площад „Севтополис“ ще грейнат светлините на Коледното дърво в Казанлък. Дядо Коледа ще прелети над централния площад със специална звездна свита. Белобрадият старец и неговите помощници ще поздравят децата н....

продължава>

 

ОБЩИНА КАЗАНЛЪК ЩЕ ПОЛУЧИ ФИНАНСИРАНЕ ЗА ИНЖЕНЕРИНГ ПО ПРОЕКТ „ИЗГРАЖДАНЕ НА ФИЗКУЛТУРЕН САЛОН НА ППМГ „НИКОЛА ОБРЕШКОВ“


Община Казанлък получи одобрение за финансиране на инженеринг по проект „Изграждане на физкултурен салон на ППМГ „Никола Обрешков“, гр. Казанлък". Средствата в размер на 858 437 лв. за изработка на инженеринг за нов физкултурен салон към Математическ....

продължава>

 

Вълшебните елхи на „Акция Дядо Коледа“ вече очакват казанлъчаниДядо Коледа  ще се проведе между 1 и 14 декември, а всеки, който иска да влезе в обувките на дядо Коледа и да усмихне деца и младежи, лишени от родителски грижи, деца в риск или неравностойно положение, може да се включи в инициативата. Кампания....

продължава>

 

Организираха превантивна кампания по повод Световния ден за борба с ХИВМестната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Младежки общински съвет-Казанлък проведоха превантивна кампания по повод 1 декември- Световен ден за борба с ХИВ/СПИН на площад Севтополис.

продължава>

 

540 хиляди лампички грейват за Коледа в КазанлъкБогато украсен ще бъде не само площад  „Севтополис“, но и целият град, който ще грейне със светлините на над 540 хиляди лампички.

продължава>

 

Възобновиха църковния магазин към архиерейското наместничество в КазанлъкНегово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан освети възобновения църковен магазин към архиерейското наместничество в град Казанлък.

продължава>

 

7 дни на учебни стрелби през декември

През последния месец на 2021 година учебните стрелби на Учебен център „Тюлбето“ ще се проведат през работни дни от първите две седмици на декември, както следва: 1 – 3 декември, включително (от сряда до петък) и 6 – 9 декември, включително (от понеде....

продължава>

 

Възпитаници на казанлъшката ППМГ "Акад. Никола Обрешков" с благотворителни кампанииВъзпитаници на Профилираната Природо-Математическа Гимназия „Никола Обрешков” продължават с две нови благотворителни кампании след успеха на организирания от тях книжен базар в помощ на сдружение „Бъдеще за децата”.

продължава>

 

ДГ „Пчелица“ работи по иновативни програми за обучениеПрез седмицата по покана  на център за развитие на човешките ресурси детска градина "Пчелица" участва в  онлайн конференция на  eTwinning училищата.

продължава>

 

Електронен екскурзовод ще развежда в Туристически комплекс „Светът на траките“Той ще предостави на възможности на посетителите да се потопят в бита на древните траки. Туристите в Казанлък ще могат да използват електронен гид, който ще посочва забележителностите на четири езика – български, английски, немски и руски.

продължава>

 

Ще продължи ли издаването на вестник „Искра?“През месец декември  предстои Общинският съвет в Казанлък да се произнесе по казуса за закриването на общинското търговско дружество „Казанлъшка Искра“ ЕООД, издаващо вестника с близо  стогодишна история – „Искра“. Това се налага поради нат....

продължава>

 

Акция Дядо Коледа и тази година в Казанлък

„Заедно да подарим една вълшебна Коледна приказка!” е мотото на благотворителната кампания на сдружение „Бъдеще за децата“.  Акция Дядо Коледа ще се проведе между 1 и 14 декември, а в тези две седмици всеки, който пожелае, ще може да зарадва дец....

продължава>

 

Казанлъчанин спечели сребърен медал от Международната олимпиада по астрономия и астрофизика5 медала спечелиха български ученици по астрофизика от 14-ото издание на Международната олимпиада по астрономия и астрофизика. Един от медалите е сребърен и е на казанлъчанина Александър Проданов.

продължава>

 

Казанлък и Луксор са силно заинтересовани от побратимяванеКметът на община Казанлък Галина Стоянова се срещна с новия посланик на Арабска република Египет – Халед Ибрахим Емара. Основна тема на разговорите бе възможността за подновяване на разговорите за побратимяване на Казанлък и Луксор.

продължава>

 

21 точки влизат в дневния ред на ноемврийската сесия на Общински съвет Казанлък21 точки ще разгледа на предстоящата сесия Общинският  съвет на Казанлък. Заседанието ще се проведе онлайн на 25 октомври от от 09:30 ч.

продължава>

 

Близо 100 дръвчета бяха посадени в казанлъшкото село РозовоБлизо 100 дръвчета бяха посадени в местността "Мостени камъни" до село Розово, като в акцията се включиха млади и стари жители на населеното място.

продължава>

 

21 855 избиратели упражниха правото си на глас в балотажа в община КазанлъкБалотажът във всичките 92 секционните избирателни комисии района в община Казанлък премина без проблеми. 21 855 са избиратели, които в неделния ден са гласували във втория тур за президент и вицепрезидент.

продължава>

 

Наградиха участниците в конкурса за рисунка „Моето семейство“В Зала 6 на Община Казанлък  бяха отличени участниците в конкурса за рисунка „Моето семейство“, организиран от Община Казанлък и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни по случай Денят на християнск....

продължава>

 

ЖП Гарата в Казанлък навършва 100 години


100 години се навършват от изграждането на железопътната гара в град Казанлък. Тя е важен железопътен център в България, свързващ столицата с черноморието.

продължава>

 

Расте интересът към помощи за новородено дете в Община КазанлъкОт началото на годината до момента са подадени общо 226 заявления към Общината за отпускане на еднократна помощ за новородено дете, от които 218 семейства отговарят на критериите и са получили ваучери на обща стойност 109 000 лв.

продължава>

 

Кметът на община Казанлък извърши проверка на ремонтни дейности по населени местаКметът на Община Казанлък Галина Стоянова инспектира на място ремонтни дейности по инфраструктурни обекти по населени места.

продължава>

 

Нормално премина тестването на учениците в Казанлък

Изследването на учениците от 1ви до 4ти клас в Казанлък протече нормално.  Голяма част от паралелките в начален етап в казанлъшкото основно училище "Георги Кирков"  се завърнаха  в клас, а тестването на децата протече нормално, без пол....

продължава>

 

Полицията в Казанлък задържа 34 нелегални бежанциПолицията в Казанлък задържа 34  нелегални бежанци за последните 10 часа. 

продължава>

 

Казанлък избра "ПП" да е първа политическа сила, а "ГЕРБ" да е втора

Изборният ден във всичките 92 секционните избирателни комисии района в община Казанлък премина без проблеми. 22 776  са избиратели, които в неделния ден са гласували за президент и вицепрезидент и за народни представители.

продължава>

 

Трима столетника ще имат възможността да гласуват на машини в предстоящите избори за Народно събрание и за ПрезидентТрима столетника ще имат възможността да гласуват на машини в предстоящите избори за Народно събрание и за Президент

продължава>

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: